izbori2016

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да је СНСД остварио убједљиву и величанствену побједу на локалним изборима у Републици Српској.

"СНСД је доживио успјех већи од онога када смо почињали. У односу на прошле изборе побиједили смо у 11 општина више", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Изборном штабу СНСД-а у Бањалуци.

Наводећи да није било никаквих инцидената на данашњим изборима, Додик је нагласио да је Република Српска показала пуни демократски капацитет, као и прије седам дана када је одржан референдум.

"Република Српска јесте у седам дана два пута побиједила. Демократичност и начин како је народ у Српској реаговао само може да импресионира и да му се честита", додао је Додик.

Он је оцијенио да је народ у Српској осјетио разлике у политикама које се огледају у борби за народ СНСД-а и коалиционих партнера и издаје коју чини Савез за промјене.

zavrsna konvencija snsd

Бањалука - Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик рекао је да је завршна конвенција те партије у Бањалуци показала да се тај град опредијелио да на локалним изборима подржи Игора Радојичића за градоначелника, као и СНСД-ову одборничку листу у локалној скупштини.

Додик је истакао да СНСД на локалне изборе у Бањалуци излази с образом, те да је та партија учинила много за град на Врбасу.

"Потребно је изабрати Радојичића, који би могао да да нову димензију у развоју Бањалуке, а која иде са савременим токовима у региону и свијету. За то постоје потенцијали, а основни је управо човјек који се зове Игор Радојичић са својим сарадницима, који ће бити изабрани за одборнике у градској скупштини", рекао је Додик.

Он је додао да очекује да ће Радојичић побиједити на изборима са великом разликом.

Додик је рекао да је СНСД у мјесец дана кампање одржао преко 3.700 скупова, те да је он сам учествовао у око 77 скупова организованих широм Српске.

"Наша кампања није била усмјерена ка блаћењу других и измишљању негативних и лажних прича о другима, него на оно шта смо радили и шта желимо да учинимо", поручио је Додик новинарима у бањалучкој Спортској дворани "Борик", гдје су представљени кандидати те странке за одборнике, начелнике и градоначелнике.

БАЊАЛУКА - Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП-Уједињена Српска за градоначелника Бањалуке на локалним изборима Игор Радојичић вечерас је на јавној трибини у Бронзаном Мајдану захвалио свим грађанима Српске који су изашли на референдум о Дану Републике и показали народну вољу да се 9. јануар слави и даље.

Радојичић је рекао да је то био плебисцит грађана Српске различитих политичких опредјељења и који долазе из свих дијелова Републике.

Он је истакао да СНСД успјешно приводи крају кампању у Бањалуци и очекује увјерљиву побједу на локалним изборима.

"Данас смо на подручју Бронзаног Мајдана и ово је трибина за више сусједних мјесних заједница.

Ово су крајеви у којима је потребно да се ради још пуно инфраструктуре", рекао је Радојичић.

teslic

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је у Ђулићима да очекује велику изборну побједу у Теслићу и одговорну локалну власт са којом ће Влада Републике Српске моћи да сарађује.

"Ове трибине су добра прилика да се напомене да је Влада Српске различитим интервенцијама само у општини Теслић уложила 45 милиона КМ. Ако томе додате још 35 милиона КМ посредством Инвестиционо-развојне банке то свакако говори са којом пажњом смо се односили према овој локалној заједници", рекла је Цвијановићева новинарима прије почетка предизборне трибине теслићког СНСД-а у Ђулићима.

Цвијановићева, која је и предсједник Владе Републике Српске, најавила је нове инвестиције када у Теслићу буде одговорнија локална власт.

Она је подсјетила да је у Основну школу "Иво Андрић" у Ђулићима Влада уложила 600.000 КМ, захваљујући чему су адаптиране, саниране и дограђене учионице и изграђена фискултурна сала, и истакла да је ово рађено у свим мјесним заједницима на подручју ове општине.

Према њеним ријечима, 2.500.000 КМ уложено је само за санацију, адаптацију или доградњу школског простора.

konvencija zena 2016

БАЊА ЛУКА – У Великој сали Културног центра “Бански двор” одржана је Конвенција Актива жена СНСД-ДНС-СП, под називом “Жене – Снага Бањалуке”.

Конвенцији су између осталих присуствовали: предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, кандидат за градоначелника коалиције СНСД-ДНС-СП Игор Радојичић, посланик у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић, предсједник Актива жена СНСД Нада Тешановић, предсједник Актива жена СНСД Бaња Лука Гордана Лиховић, предсједник Актива жена ДНС Бања Лука Мира Поповић, носилац одборничке листе СП Раденко Комљеновић, предсједник Актива жена СП Бања Лука Милка Гламочић, те одборнички кандидати са изборних листа ових партија.

На самом почетку организатор Конвенције је приредио својеврсно изненађење за градоначелничког кандидата Игора Радојичића, честитајући му рођендан, уз рођенданску торту и пјесму.

Предсједник Актива жена социјалдемократа Бања Лука Гордана Лиховић у свом излагању рекла је да је Конвенција “Жене – Снага Бања Луке”, организована у жељи да жене покажу политичку вољу и опредјељеност да се изборе за што више припадница љепшег пола у Скупштини Града, да подрже заједничког кандидата за градоначелника за најодговорнију функцију у Граду, те да будућем градоначелнику поруче да рачуна на жене када буде бирао и именовао најближе сараднике.

park mladen stojanovic 04092016

БАЊА ЛУКА – Прва станица јавних трибина Градске организације СНСД Бања Лука била је парк “Младен Стојановић”, а домаћин Рејонски одбори 1 и 2.

Бањалучани су масовним одзивом и овацијама показали шта мисле о кандидатима СНСД-а и Изборном програму “Бањалука 2025”.

Громогласно су поздрављани сви одборнички кандидати на челу са носиоцем листе Срђаном Амиџићем, а затим и градоначелнички кандидат Игор Радојичић и предсједник партије Милорад Додик.

“Планирали смо да у овом граду реорганизујемо градску администрацију, она мора бити љубазна, ефикасна и на услузи свима вама”, рекао је Радојичић и наставио:

“Спремни смо и да учимо, и од грађана и од других. Прошле седмице у Граду Бањалуци дошао је да подржи ово што радимо један од најбољих градоначелника Европе Зоран Јанковић. Требају нам пријатељи, требају нам људи који ће отворити врата разних фондова, инвеститора. Треба нам сваки добродошао и сваки добронамјеран човјек из свијета. То је наш концепт, концепт отварањa а не затварања Града”, додао је Радојичић.