Гаврановић и Бањалука ће славити 7. октобра!!!!!!!!!!!!

- Одговорни људи извршавају преузете обавезе, и овдје вечерас желим да кажем да ми имамо одговорност, да не желимо да владамо, него да радимо и градимо са својим народом. Бањалука за четири године мора да изгледа још боље, још љепше, да се запосле људи, да се изграде нове школе, вртићи, мостови....

Рекао је ово вечерас на централном скупу СНСД-а на Тргу Крајине у Бањалуци кандидат за градоначелника Слободан Гаврановић.

snsdСавез независних социјалдемократа на предстојећим локалним изборима у БиХ иде у пету побједничку кампању и на побједу и у Добоју, Приједору, Бијељини, Вукосављу, Броду, Угљевику, Невесињу и Билећи, изјавио је извршни секретар Рајко Васић. Према његовим ријечима, СНСД се држи правила "један начелник - један народни посланик", па је побједа загарантована чак и на изборима 2014. године.

Савез независних социјалдемократа ће на октобарским локалним изборима побједити СДС и у Бијељини, и у Источном Сарајеву, и на Палама, рекао је предсједник Милорад Додик.
 
Предсjедник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа тврди да сарадња странке и СДС-а на нивоу БиХ добро функционише и истиче да странке из Републике Српске у Сарајеву могу да се понашају комфорно само ако дјелују јединствено!

Примарни циљ власти у Бањалуци је привлачење инвеститора и отварање нових радних мјеста, рекао је данас предсједник Скупштине града Бања Лука Слободан Гаврановић на састанку са вршиоцем дужности шефа канцеларије Амбасаде САД у Бањалуци Касандром Пејтон.

Током разговора, Гаврановић је Пејтонову упознао са стањем у граду, те о ономе што је до сада учињено у Бањој Луци, као и о плановима за будућност. Такође, било је ријечи и о припремама за октобарске локалне изборе, саопштено је из Административне службе Града.

Начелница општине Нови Град Сњежана Рајилић изјавила је да је на подручју општине у току реализација три значајна пројекта вриједности већој од пет милиона марака.

"Ријеч је о реконструкцији Вијећнице, у шта је уложено близу милион евра. У току је реконструкција главне улице, а вриједност радова износи 929 хиљада марака, као и изградња спортско-рекреационог центра вриједности два милиона и 700 хиљада марака", рекла је Рајилићева на свечаном ручку, организованом поводом Дана општине.

Кандидата СНСД-а за начелника општине Шамац Саву Минића на октобарским локалним изборима подржаће и Социјалистичка партија, ДНС и ХСС-НХИ.

Предсједник шамачког одбора СНСД-а Предраг Маринковић потписао је данас протокол о подршци актуелном начелнику општине Шамац са предсједницима општинских одбора Социјалистичке партије Савом Курешевићем, ДНС-а Крстом Бајкановићем и ХСС-НХИ Ђуром Ивановићем.

Предсједник Милорад Додик изјавио је данас да СНСД очекује доминантну побједу у Републици Српској на предстојећим локалним изборима.

Додик је појаснио да се то односи на понављање побједе у општинама гдје је СНСД на власти, као и на побједу у другим општинама, посебно Бијељини, Фочи, Приједору, Броду и Добоју.

Бијељина - Главни одбор Савеза независних социјалдемократа у недјељу, 24. јуна, у Бијељини ће одредити главне политичке циљеве за локалне изборе у БиХ, заказане за октобар, преносе агенције. Дио расправе на сједници Главног одбора СНСД-а биће посвећен и актуелној политичкој ситуацији, саопштено је из СНСД-а.

Сједница ће бити одржана у амфитеатру Колеџа здравствене његе са почетком у 17 часова.

Након сједнице предвиђене су изјаве новинарима.