konvencija zena 2016

БАЊА ЛУКА – У Великој сали Културног центра “Бански двор” одржана је Конвенција Актива жена СНСД-ДНС-СП, под називом “Жене – Снага Бањалуке”.

Конвенцији су између осталих присуствовали: предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, кандидат за градоначелника коалиције СНСД-ДНС-СП Игор Радојичић, посланик у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић, предсједник Актива жена СНСД Нада Тешановић, предсједник Актива жена СНСД Бaња Лука Гордана Лиховић, предсједник Актива жена ДНС Бања Лука Мира Поповић, носилац одборничке листе СП Раденко Комљеновић, предсједник Актива жена СП Бања Лука Милка Гламочић, те одборнички кандидати са изборних листа ових партија.

На самом почетку организатор Конвенције је приредио својеврсно изненађење за градоначелничког кандидата Игора Радојичића, честитајући му рођендан, уз рођенданску торту и пјесму.

Предсједник Актива жена социјалдемократа Бања Лука Гордана Лиховић у свом излагању рекла је да је Конвенција “Жене – Снага Бања Луке”, организована у жељи да жене покажу политичку вољу и опредјељеност да се изборе за што више припадница љепшег пола у Скупштини Града, да подрже заједничког кандидата за градоначелника за најодговорнију функцију у Граду, те да будућем градоначелнику поруче да рачуна на жене када буде бирао и именовао најближе сараднике.

Потом се присутнима обратила Мира Поповић, предсједник градске организације жена ДНС-а.

„Очeкујем да заједно са будућим градоначелником Игором Радојичићем створимо бољи живот у нашем граду“, нагласила је Поповић, и позвала присутне да заједничким снагама дају подршку женама на листама својих партија.

Присутне је затим поздравила и Милка Гламочић, предсједник градске организације жена СП-а, и притом истакла, да ће заједничком кандидату за градоначелника Игору Радојичићу пружити пуну подршку.

Игор Радојичић је у својм обраћању превасходно изразио захвалност на рођенданској честитки, истакавши потом да му је изузетно драго што је присуствовао овако дивном скупу, који је био први заједнички скуп ове три каолиционе партије.

„Жене су снага Бања Луке, снага жена је у марљивости, упорности, мудрости, истрајности, ако нешто зацртају онда ће нас у то убједити“, рекао је Радојичић уз осмјех, те додао:

“Надам се да ће у наредном сазиву градске Скупштине бити више жена. Као у својој породици, као у својој кући, тако нам ваља радити и у градској Скупштини“, нагласио је он.

Радојичић је ову прилику искористио и да присутнима представи неке сегменте свог програма “Бања Лука 2025”, a рецимо и то да је вечерас Бански двор одисао изузетном позитивном атмосфером, салом су се неријетко проламале салве аплауза подршке женама кандидатима, а ове су им једногласно поручиле да ће у новој фази развоја нашег града, бити итекако видљива и улога жена.

ФОТО: снсдбл

e-max.it: your social media marketing partner