izbori2016

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да је СНСД остварио убједљиву и величанствену побједу на локалним изборима у Републици Српској.

"СНСД је доживио успјех већи од онога када смо почињали. У односу на прошле изборе побиједили смо у 11 општина више", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Изборном штабу СНСД-а у Бањалуци.

Наводећи да није било никаквих инцидената на данашњим изборима, Додик је нагласио да је Република Српска показала пуни демократски капацитет, као и прије седам дана када је одржан референдум.

"Република Српска јесте у седам дана два пута побиједила. Демократичност и начин како је народ у Српској реаговао само може да импресионира и да му се честита", додао је Додик.

Он је оцијенио да је народ у Српској осјетио разлике у политикама које се огледају у борби за народ СНСД-а и коалиционих партнера и издаје коју чини Савез за промјене.

"Народ је изабрао СНСД и одлучио коју политику подржава, а сјајан резултат имамо у Бањалуци. Убједиљво водимо у Требињу, близу смо у славља у неким другим општинама, а спектакуларно смо побиједили у Зворнику, Градишци, Прњавору, Лакташима, Српцу, а вјерујем да смо побиједили и у Бијељини", рекао је Додик и додао да је СНСД побиједио у Крупи на Уни, Новом Граду, Козарској Дубици, Оштрој Луци, Петровцу, Дрнићу, Челинцу, Дервенти, Броду, Калиновику….

Он је честитао ДНС-у који је побиједио у пет општина и СП-у која је власт освојила у четири локалне заједнице, као и свим члановима СНСД-а.

Додик је нагласио да издаја код српског народа не пролази и да су због тога на изборима драматично кажњени СДС, ПДП И НДП, а посебно лидер ове партије Драган Чавић.

"Ово је била фер и регуларна побједа на изборима, а постигли смо као политичка партија један од најбољих резултата у региону, што је фрустрирајуће за ове који су 10 година у опозицији. Народ је подржао политику уласка БиХ у ЕУ, али и са киме би требало да се преговара о нашем статус у Унији, што је делегитимисало позицију такозваних српских представника у Савјету министара БиХ", рекао је Додик, напомињући да је, за разлику од опозиционих лидера у Српској, премијер Србије Александар Вучић честитао СНСД-у на изборној побједи.

Он је напоменуо да тренутно у Сребреници предност има српски кандидат за начелника општине.

"Не желим да прогласим побједу у Сребреници. Они који су говорили да СНСД са својим кандидатом неће поштивати трагедију и жал другог народа итекако су погријешили. Поштиваћемо трагедију Бошњака у Сребреници, али ћемо јасно обиљежавати и суосјећати са српским жртвама у овом мјесту, а вјерујем да ће наш начелник имати у виду чињеницу да се у Сребреници десио огроман злочин и да то нико не може да оспори", додао је Додик.

Према његовом мишљењу, народ Српске жели умјерене политике, оне које су спремне да бране национални интерес.

"Савез за промјене не значи увијек промјене на боље, а сада се показало да су то промјене на горе. СНСД није успио да ријеши све проблеме, али смо повећали бруто домаћи производ, плате, које су више него у регион, што је народ препознао. СНСД се јасно бави политикама, а не странчарењем", закључио је Додик.

e-max.it: your social media marketing partner