Искуства из историје нас уче да криминалци и диктатори завршавају или на гробљу или у затвору и надам се да ће тако бити и у овом случају! Ово је, говорећи о пријави коју је против премијера Републике Српске и још 14 особа, неовлашћено предао Тужилаштву БиХ, пред камерама Федералне телевизије поручио помоћник директора СИПА, Драган Лукач.  Да његове ријечи представљају отворену пријетњу премијеру Милораду Додику, указује и предсједавајућа Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, Душанка Мајкић, која истиче да је Драган Лукач управо овим ријечима најбоље описао земљу у којој живимо. - То је и порука српском народу и посебно нама који радимо у Сарајеву. Ово морамо најозбиљније схватити и уколико се сами не изборимо за своје мјесто, сви ћемо доћи на мету паралелних институција БиХ, за које, очигледно је, ради Драган Лукач. Јасно је зашто су се окомили на Милорада Додика, јер он је у овом тренутку једина личност, која се може супротставити насилничкој политици званичног Сарајева - навела је Мајкићева.

Дугогодишњи инспектор криминалистичке полиције и власник приватне детективске агенције "Досије X" у Бањој Луци, Драго Јевић, сматра да су Лукачеве ријечи озбиљан сигнал, упућен Републици Српској и службама обезбјеђења самог премијера, да појачају мјере безбједности.

- Свако ко је видио гримасу Лукачевог лица и чуо тон, којим је он указао на наводна искуства из историје, могао је да закључи шта су његове стварне намјере. То је веома опасна ствар и ова пријетња мора се најозбиљније схватити - навео је Јевић, рекавши да је више него очигледно да се премијер Додик испријечио на путу ка нечијем циљу и да га морају уклонити, на било који начин.

Војно-политички аналитичар Гостимир Поповић упозорава да је СИПА коначно показала своје право лице баш на овом примјеру, јер не бира ни ријечи ни мјере којима би се обрачунала са свим што је српско. Међутим, навео је Поповић, СИПА није усамљена у овом случају, јер су у завјеру укључени и многи други.

- Прво је кренуо медијски линч самог премијера и његових најближих сарадника, послије тога је написан тај фамозни извјештај о почињеном кривичном дјелу, а ево сада, видјели смо и чули, трећи човјек СИПА отворено пријети предсједнику Владе РС. Да ствар буде још чуднија, у том медијском рату, не случајно, појављују се готово исти људи који су учествовали у медијском линчу покојног Риста Југовића - навео је Поповић, подсјетивши да је својевремено лист "Патриот" и његов главни уредник Слободан Васковић у неколико бројева писао о наводном криминалу првог човјека СОД "Јахорина", а овај пут исти човјек, као дописник "60 минута" из Бање Луке, води рат против Милорада Додика.

Поруку Драгана Лукача, по мишљењу професора Факултета безбедности у Београду Дарка Трифуновића, премијер Додик требало би да схвати крајње озбиљно, мада не потпуно злонамјерно, јер му је можда управо овим помоћник директора СИПА поручио да подигне степен приправности у свом личном обезбјеђењу.

С друге стране, директор полиције Републике Српске, Урош Пена, казао је да је премијер потпуно безбједан и да му се ништа не може догодити, док год је око њега полиција Српске.

Ратнохушкачка реторика


Гостујући у "60 минута", Драган Лукач погазио је све принципе професионалног полицијског дјеловања, указао је "Фокусов" извор, близак безбједносним агенцијама БиХ. По његовом мишљењу, да је Лукач професионалац, он не би више ни ријеч рекао о извјештају, на којем је радио и који је предао Тужилаштву БиХ. Међутим, завршном поруком у емисији, Лукач је показао да он није ни п од професионалца, већ напротив обичан примитивац, коме су џепови пуни ораха и коме би коначно могли на наплату доћи дугови из прошлости.
e-max.it: your social media marketing partner