Душанка Мајкић, предсједавајућа Клуба делегата српског народа у Дому народа парламента БиХ, вјероватно ће наслиједити Младена Иванића на функцији предсједавајућег Дома народа. "СНСД, чији сам члан, сагласан је с мојим именовањем. На сљедећој сједници Дома народа требали бисмо да гласамо о Иванићевој оставици и именовању новог предсједавајућег", казала је Мајкићева додавши да СНСД од пет чланова српског клуба има три своја делегата што њено именовање чини извјесним. Њено именовање добиће подршку бошњачког и хрватског делегатског клуба, потврдили су Сулејман Тихић, замјеник предсједавајућег Дома народа, и Бранко Зрно, шеф Клуба хрватских делегата.

Тихић: Пуна подршка српском кандидату


САРАЈЕВО - Кандидат, којег предложи Клуб српских делегата за функцију предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ имаће подршку бошњачког, односно хрватског клуба делегата. Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејман Тихић рекао је да ће Клуб бошњачких делегата гласати као и Клуб српских делегата у Дому народа приликом избора предсједавајућег овог дома умјесто Младена Иванића, који је поднио оставку.

- Онај којег предложи СНСД и ко има ту већину биће изабран, што је логичан слијед. Ми ћемо гласати онако како гласа Клуб српских делегата у Дому народа, што је уобичајено правило када је у питању национални интерес - рекао је Тихић.

Предсједавајући Клуба хрватских делегата у Дому народа Бранко Зрно изјавио је да је приједлог о замјени Младена Иванића на мјесту предсједавајућег Дома народа искључиво ствар српског народа.
e-max.it: your social media marketing partner