Предстојећу, 2009. годину велики број грађана дочекаће у својим домовима. За прославу најлуђе ноћи у кућној атмосфери овог пута одлучио се и већи број личности из јавног и политичког живота. Милорад Додик, премијер Републике Српске, Нову годину дочекаће код куће, у породичној атмосфери.
- Бићу с унуком. То ми је прилика да се мало опустим и одморим - рекао је Додик. Игор Радојичић, предсједник НСРС, Нову годину прославиће ван Бање Луке, с породицом и истим кругом пријатеља с којим је и протеклих година проводио новогодишњу ноћ.

Јасна Бркић, потпредсједник Владе РС, најлуђу ноћ провешће у једном од бањолучких кафића.

- Бићу с друштвом с којим сам одрасла, и то оним правим, од малих ногу - рекла је Бркићева.

Лидер ПДП, Младен Иванић, који тренутно са супругом борави на Јахорини, новогодишње празнике провешће код куће, у кругу породице, а резервацију за кућну прославу има и његов страначки колега Зоран Ђерић.

- Претходних година увијек сам дочекивао по ресторанима, али схватио сам да ми је најбоље код куће. Код куће је, ипак, најугодније, с породицом и пријатељима - рекао је Ђерић.

Иако је размишљао да Нову годину дочека на олимпијској љепотици, Александар Џомбић, министар финансија РС, ипак, одлучио се за кућну варијанту.

- Волим да прошетам градом прије дочека Нове године. Једино је мало незгодно због петарди које бацају - каже Џомбић.

Бошко Томић, министар рада и борачко-инвалидске заштите РС, као и претходних двадесетак година, најлуђу ноћ дочекаће у једном хотелу на Јахорини.

- Већ двадесетак година не мијењам ни хотел ни локацију. Нову годину дочекаћу са супругом и пријатељима - каже Томић.

У кућној варијанти, међу пријатељим и члановима породице, у нову годину ући ће и Џерард Селман, министар правде РС, Никола Шпирић, предсједник Савјета министара БиХ, Душан Стојичић, посланик СДС у НСРС, и многи други.

- Бићемо код куће, јер је тако најугодније. За ту ноћ припреми се мало богатија трпеза и у угодном расположењу дочекујемо Нову годину - рекао је Стојичић.

Душанка Мајкић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Нову годину дочекаће у друштву рођака, у једном теслићком хотелу, док лидер социјалиста, Петар Ђокић, још увијек није испланирао прославу Нове године.

- Не могу ништа рећи. Све зависи од здравственог стања мог оца. Уколико очево здравље буде стабилно, онда ћу, највјероватније, новогодишњу ноћ прославити с пријатељима, а уколико не буде, онда ћу бити ту негдје, врло близу њега - рекао је Ђокић.
e-max.it: your social media marketing partner