Делегат СНСД у Дому народа БиХ Душанка Мајкић сматра да Изетбеговићева изјава, да већ има друге партнере ако Милорад Додик настави с „опструкцијама“, значи не само да не намјерава да формира нови Савјет министара, него и да планира БиХ без власти до краја мандата.

– Ако је то њихово значење, онда се доводи у питање постојање ове земље. Не може радити само Савјет министара у техничком мандату и тиме фолирати да власт постоји. Неће радити Предсједништво, не ради Парламентарна скупштина БиХ, од тога зависи конституисање власти у Федерацији. Па шта то значи? То је опште расуло! Ако је то Изетбеговићева порука, онда је треба разумјети и гладати шта ћемо даље. То је она сљедећа варијанта о којој је СНСД говорио. Нећемо дозволити да пропаднемо сви зато што смо заробљени НАТО интеграцијама. Српска мора гледати свој пут, ма како поједине стране амбасаде аплаудирале таквој одлуци Изетбеговића и СДА – каже Мајкићева за Српскаинфо.

На питање када ће Српска донијети одлуке које је СНСД најавио, након пропасти споразума са СДА и HДЗ о формирању власти БиХ, Мајкићева каже да се ништа неће радити брзоплето.

– Видјели смо да СДС и ПДП навијају да се донесе било каква брзоплета одлука која би могла да буде омча око врата Милораду Додику. Е, па, неће то дочекати. Рекли смо да ће наше одлуке бити пажљиво анализиране, потврђене од стране Народне скупштине и оне могу да буду озбиљна ствар у оквиру које се може заузимати став за будући рад у БиХ – тврди Мајкићева.

Говорећи о Изетбеговићевом ставу да „одлично сарађује са СДС-ом и ПДП-ом у Савјету министара“, она каже да је то „слика атмосфере у којој се налазимо“.

– С једне стране имате договор на нивоу ПС БиХ око тога ко је скупштинска већина, али парламент не функционише. На другом моменту у техничком мандату Савјета министара БиH имате министре СДС и ПДП, који немају никакву одговорност. Сједе на тим мјестима, имају сједнице које су углавном телефонске и не доносе одлуке које су неопходне за ову земљу. То је хаос – закључује Мајкићева.

e-max.it: your social media marketing partner