САРАЈЕВО: Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић /СНСД/ изјавила је да застрашујуће дјелује посљедња изјава потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка којом иницијативу да Народна скупштина Републике Српске разматра неуставан пренос надлежности са Српске на БиХ сматра лудошћу и позивом на рат.

Он је рекла Срни да та изјава показује потпуну неодговорност и небригу за Републику Српску и српски народ у овом поприлично тешком тренутку.

"Не рече Црнадак у својој слијепој мржњи према СНСД-у и српском народу ко је то помињао рат, ко је из СНСД-а икада помињао рат? Зар све изјаве СНСД-а нису гаранција да ће се грчевита борба те политичке партије за права српског народа вршити свим политичким средствима?", упитала је Мајкићева.

Она пита ко би други тебало да стане у одбрану интереса српског народа, ако то не учини Народна скупштина Републике Српске и њени легитимни представници који су добили повјерење грађана Српске да штите његове интересе.

"Да би се додворио својим менторима у Сарајеву и тиме омогућио својој политичкој партији да нелегално и даље партиципира у власти, Црнадак је спреман, под формом бриге за властити народ, отупити сваку оштрицу политичке борбе и прогласи је лудошћу и авантуризмом. Није њему ни на крај памети да би у садашњем тренутку цијели српски корпус требало да буде на истој страни, и то када се доносе тешке одлуке којима се обезбјеђује опстанак Српске и њеног народа", поручила је Мајкићева.

Према њеном мишљењу, као одговор на непоштовање интереса српског народа на нивоу БиХ и његових уставних и законских права од политичког Сарајева, Црнадак заговара да Република Српска погне главу и прихвати све оно што сарајевска кухиња, уз помоћ његовог ПДП-а и СДС-а, спрема и намеће.

"Није Црнатку проблем што у Предсједништву БиХ два бошњачка члана на све начине покушавају да прегласају српског члана Предсједништва Милорада Додика у одбрани српских и националних права. Његов проблем је што би сваки евентуални договор њега и његову политичку партију, као губитнике задњих општих избора, неповратно послао у опозицију", појашњава Мајкић.

Извор: Срна

e-max.it: your social media marketing partner