Бањалука – Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановићем рекла је данас у Бањалуци да је приоритет и концепт те странке рад за јаку и стабилну Републику Српску.

Цвијановићева, која је кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Српске на предстојећим изборима, рекла је новинарима да је с друге, односно опозиционе стране, присутан само концепт издаје, “у шта су сви имали прилику да се увјере”.

“Приоритети су нам и јаке институције и да ми сами одлучујемо о својој судбини. Да не слушамо инструкције страних амбасада, већ оне које долазе од народа. Да градимо и радимо широм Српске, улажемо свугдје гдје за то постоје потребе, да јачамо наше општине и заједнички говоримо истим гласом”, поручила је Цвијановићева уочи предизборне трибине СНСД-а у насељу Залужани.

Она је истакла да предсједник Републике Српске треба да обезбиједи јединство институција и да сви говоре гласом који ће радити за Српску, што намјерава да, како каже, ради када буде изабрана на ту одговорну позицију.

Цвијановићева је додала да се окупљања функционера, активиста, чланова и симпатизера СНСД-а настављају широм Српске, наглашавајући да ова странка чак и на нивоу рејонских и мјесних одбора успијева да окупи више људи и присталица него цијела опозиција на својим централним трибинама.

“То показује да имамо подршку народа. Поручујем опозицији да се они силно варају и потцјењују грађане Српске тиме што мисле да се они опредјељују на изборима на основу тога шта ћемо ми једни о другима сада рећи. Можемо свашта рећи, али грађани су ти који одлучују на основу плана шта ће да се ради у будућности и оцјене оно што је рађено и у претходном периоду. Ту је ствар јасна”, оцијенила је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице један Душанка Мајкић оцијенила је да је приоритет те странке заштита виталних интереса Српске у Сарајеву.

“То значи доношење свих одлука које нису у супротности са уставима Српске и БиХ. Покушаћемо да се направи договор о најважнијим питањима у интересу свих грађана”, рекла је Мајкићева.

Трибину у Залужанима организовао је Градски одбор СНСД-а Бањалука, а, уз носиоца листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице један Небојшу Радмановића, присуствовали су јој и бројни кандидати те странке за Народну скупштину и парламент БиХ.

e-max.it: your social media marketing partner