Кандидат коалиције СНСД-ДНС–СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је вечерас да је власт СНСД-а урадила много инфраструктурних пројеката у Бањалуци, нагласивши да није било источног и западног транзита, већ једна саобраћајем загушена улица.

"Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић ријешио је проблеме водоснабдијевања, као и озбиљан проблем гријања. Бањалука, која је универзитетски центар и град младости данас је сигуран и миран град који ће се развијати", напоменуо је Додик.

Он је истакао да СНСД тежи отварању нових радних мјеста и да ће се то и догодити.

"Избори су важни да дате снагу својим институцијама. Ништа нема горе за народ него нејаке институције и политичари који не смију ништа да ураде и чекају да се дочепају своје канцеларије и питају шта кажу странци", рекао је Додик.

Додик је навео да су Републици Српској потребни храбри и предузимљиви људи који од немогућег праве могуће, истичући да је тим СНСД-а то радио свих ових 20 година.

Он је поручио да је увјерен у велику изборну побједу СНСД-а на предстојећим изборима под слоганом "Под заставом Републике Српске".

"Какав би човјек морао бити неко да би могао да не поштује заставу Републике Српске? Када ме видите у Сарајеву, знајте да сам дио свих вас и тамо идем искључиво из тог разлога", поручио је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС–СП за предсједника Репубилке Српске Жељка Цвијановић рекла је да представници Српске увијек наступају под заставом Републике Српске у институцијама Републике Српске, као и када иду у Сарајево и иностранство.

"То је сасвим логичан назив за нашу предизборну кампању, али то је мото под којим ми функционишемо и зато и успијевамо", истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да СНСД жели и даље да ради заједно као велики тим и настави са повећавањем плата, пензија и запослености јер је то партија која разумије потребе грађана Републике Српске.

"Ми смо људи који разумијемо очекивања наших гласача. Ви сте увијек били најбољи дио оног што Република Српска има зато што сте тражили од нас да слушамо вас, а не стране амбасаде. И ми смо слушали вас и радили оно што сте ви говорили да хоћете и зато смо заједно успјели", истакла је Цвијановићева.

Она је позвала грађане да на предстојећим изборима дају подршку кандидатима са листе СНСД-а јер грађане никада нису изневјерили.

Кандидат СНСД-а за посланика у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић из Изборне јединице 1 рекла је да су у постојећем сазиву у парламенту БиХ започете многе активности које су биле неповољне по Републику Српску и истакла да сада треба поправљати грешке начињене у протекле четири године.

"СНСД као опозициона партија није могла заштитити Републику Српску од ових који су били у власти. Треба почети поправљати начињене грешке у протекле четири године", напоменула је Мајкићева.

Мајкићева каже да је то тежак посао, али да је сигурна да ће СНСД учинити да Република Српска забиљежи много боље резултате и да будућност Српске унутар БиХ буде или препозната Дејтонска Република Српска или такве БиХ неће бити.

e-max.it: your social media marketing partner