САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а Душанка Мајкић исказала је у наставку расправе о посљедицама катастрофалних поплава у БиХ бојазан да расподјела дониране помоћи, као и многе друге ствари, не постане камен спотицања у БиХ.

Мајкићева сматра да се од Информационо-комуникацијског центра 122 Министарства безбједности БиХ покушавала направити централна институција која треба да замијени ентитетске институције, иако је област цивилне заштите у надлежности ентитета.

Она је предложила да Савјет министара БиХ у парламентарну процедуру упуту приједлог закона о измјенама Буџета којим ће бити прерасподијељена средстава у корист помоћи за санирање посљедица од поплава.

Према њеном мишљењу, угроженима би требало да буде подијељена роба коју је одузела Управа за индиректно опорезивање БиХ.

Посланик СДП-а БиХ Анто Домазет сматра да се у Информацији предсједавајућег Савјета министара БиХ Вјекослава Беванде о посљедицама поплава у БиХ требало осврнути и на утицај поплава на економски развој БиХ.

Према његовим ријечима, поплаве ће сигурно у наредним годинама утицати на економску ситуацију у БиХ. Он је предложио да у Савјету министара БиХ буде формиран ефикасан начин контроле пријема и расподјеле донаторских средстава.

Посланик СДА Салко Соколовић сматра да Савјет министара БиХ мора да буде агресивнији у оваквим ситуацијама.
Посланик ХСП-а Звонко Јуришић сматра Савјет министара БиХ треба да на основу данашњих иницијатива, приједлога и сугестија посланика предложи мјере за превазилажење посљедица поплава.

ministarstvo-bezbjednosti-bih

Срна

e-max.it: your social media marketing partner