Данас су одржане Конституирајуће сједнице заједничких комисија оба дома Парламентарне скупштине БиХ које су, до избора руководстава комисија, водили предсједавајући Представничког дома, др. Денис Бећировић и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, Огњен Тадић, саопштио је Сектор за односе с јавношћу Парламентарне скупштине  БиХ. Душанка Мајкић је изабрана за предсједавајућу Заједничке комисије за одбрану и безбједност, за прву замјеницу је изабрана Борјана Кришто и другог замјеника предсједавајућег, Шефик Џаферовић, док је за предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ изабран Мирсад Ђугум, првог замјеника Сташа Кошарац и другог замјеника, Јосип Мерџо.

За предсједавајућу Заједничке комисије за економске реформе и развој је изабрана Данијела Мартиновић, за првог замјеника Крстан Симић и другог замјеника, Хасан Бећировић, док је Халид Гењац изабран за предсједавајућег Заједничке комисије за европске интеграције, првог замјеника Весна Крстовић Спремо и другог замјеника, Борјана Кришто.

За предсједавајућег Заједничке комисије за административне послове је изабран Драгутин Родић, за првог замјеника је изабран Звонко Јуришић и другог замјеника предсједавајућег, Аднан Башић.

За предсједавајућу Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику је изабрана Александра Пандуревић, за прву замјеницу је изабрана Нермина Капетановић и другог замјеника предсједавајуће, Нико Лозанчић.

e-max.it: your social media marketing partner