Делегат Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је напад на предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића напад на цијелу Српску и на цијели српски народ. - Напад на Вишковића није ништа ново. То је напад на цијелу Републику Српску и цијели српски народ и томе ћемо се супротставити свим расположивим политичким средствима - истакла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, када год политичком Сарајеву различите околности у земљи или ван ње не иду наруку, декларисани бошњачки србомрсци и острашћени политичари скромних могућности, јуришају на све што би могло осумњичити или оптужити кључне политичке личности Републике Српске.

Мајкићева је истакла да није први пут да бошњачки политичари нападају кључне људе у Републици Српској, те додала да неће бити ни посљедњи.

- У недостатку политичких визија и рјешења, који би били од утицаја на свакодневни бољи живот људи, политичко Сарајево, заробљено слијепом мржњом према онима који им не тапшу и не одобравају, свако мало потежу за измишљеним конструкцијама и лажима и то према свим значајнијим личностима и функционерима Српске - нагласила је Мајкићева.

Она је рекла да су бошњачки политичари потпуно незаинтересовани да граде заједнички живот у БиХ, што показују и нападом на предсједника Владе Републике Српске.

- О томе најбоље говори политичко стање у Федерацији БиХ – потпуно нерегулисани и неријешени односи са Хрватима, неформирање федералне Владе. Напади на Високи судски и тужилачки савјет БиХ и његовог предсједника, као и на Тужилаштво БиХ и главног тужиоца, очигледно показују шта је циљ и шта се жели постићи - наводи Мајкићева.

Према њеним ријечима, кључна бошњачка политичка партија нема са чим изаћи пред свој народ на предстојећим локалним изборима.

- Отуда је напад на Вишковића само слаби покушај да се сакрију властити недостаци и неспособности тешким и неаргументованим оптужбама и ми то не можемо посматрати мирно - закључила је Мајкићева.

Извор: СРНА

e-max.it: your social media marketing partner