Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиH Душанка Мајкић (СНСД) сматра да је министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић свјесно упутио ратни поздрав на састанку са припадницима Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, а да, нажалост, на то "нико од присутних из реда српског народа није адекватно реаговао".

Мајкићева сматра неискреним и изнуђеним извињењем које је Поџић накнадно објавио у вези са тим случајем, те истиче да се он преварио ако мисли да то може бити довољено да се опере.

"Ратни поздрав - "поздрав домовини" упућен представницима сва три народа може да представља само оно што тај ратни поклич показује. Како одговор присутних на његов поздрав није био довољно ватрен, он је мимиком показао да то треба чинити грлатије, па је и други пут поновио исти поздрав", рекла је Мајкићева Срни.

Она сматра да је било логично да послије таквог поздрава сви напусте просторију.

"Том приликом нико од присутних из реда српског народа није адекватно реаговао", сматра Мајкићева.

Према њеним ријечима, види се да је Поџић то учинио свјесно, а не случајно, како то наивно објашњава замјеник министра Мирко Околић.

Она је истакла да је Поџић ратним поздравом показао да је инцидентна особа, те да је само питање када ће нешто слично поновити.

На интернет страници Министарства одбране објављено је Поџићево извињење у којем објашњава да је направио лапсус на том састанку који је одржан у сриједу, 29. јануара. "Нажалост, у овом случају сам ненамјерно направио лапсус, на чему се још једном извињавам", написао је Поџић.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner