Сарајево: Заједнички пренос вјерске службе из Гази Хусрев-бегове џамије у Сарајеву поводом 27. ноћи рамазана који су реализовали БХТ и турска телевизија јасан је доказ какву БиХ желе бошњачки и турски званичници, изјавила је предсједавајућа Дома народа Парламента БиХ Душанка Мајкић. - Овај пренос треба у свијету да представи БиХ као исламску земљу што је жеља и Бошњака и Турака - казала је за Глас Српске Душанка Мајкић.

Представници РС су и до сада упозоравали да је БХТ искључиво телевизија Бошњака, а сада истичу да би послије овог преноса требало размислити да ли РТВ претплату треба плаћати на досадашњи начин.

- Република Српска већ одавно не може да презентује своје ставове и интересе преко ове телевизије. И Хрвати и Срби су рекли свој став о овој телевизији и треба повући конкретне потезе како би та прича о заједничкој телевизији коначно била завршена - казала је Мајкићева и истакла да је и недавна посјета предсједника Турске БиХ попраћена скандалима који су од БиХ покушали да направе исламску земљу.

Душанка Мајкић каже да се сличан инцидент недавно догодио и на БХ радију 1. - У вријеме јутарњег програма предвиђеног за народне пјесме које су слушане и у Републици Српској емитоване су илахије и касиде, а ни у једном случају у вријеме хришћанских празника или поста нису се могле чути изворне српске или хрватске пјесме - констатовала је Мајкићева.

 

e-max.it: your social media marketing partner