САРАЈЕВО - Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да су предсједавајућем Савјета министара у техничком мандату Денису Звиздићу и СДА, странци из које долази, важни само мостови који не воде ка Србима и Србији.

"Медији су извијестили како је Звиздић, први човјек законодавне и извршне власти БиХ, изјавио како је мост Свилај на ријеци Сави, који се тек налази у фази изградње, један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у БиХ, те како се очекује да ће он бити завршен до краја ове године", навела је Мајкићева.

Она је у изјави за Срну констатовала да Звиздић, који је истовремено и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, није ни споменуо мост "Братољуб" на Дрини, који повезује Братунац у Републици Српској и Љубовију у Србији, који је завршен 2017. године.

"Потпуно му је безначајан и не спомиње га", рекла је Мајкићева, подсјећајући да је изградњу моста "Братољуб" и приступног пута у цијелости платила Србија.

Она је истакла да је мост "Братољуб" умјесто да служи промету људи и робе са обје стране Дрине затворен јер чека одлуку Савјета министара у техничком мандату о одобравању 3,5 милиона КМ за изградњу граничног прелаза.

"Никоме се у Савјету министара не жури, ни Звиздићу, ни српским министрима који тамо сједе", додала је Мајкићева.

Истичући да су Звиздићу и његовој СДА важни једино мостови који не воде ка Србима и Србији, Мајкићева је упитала како објаснити потпуну индолентност српских министара у Савјету министара у техничком мандату који омогућавају да агонија у вези са мостом "Братољуб" траје већ двије године.

"До када, не зна се", закључила је Мајкићева.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner