Два неуспјела покушаја именовања Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара и двије редовне сједнице – то је, у најкраћем, учинак Предсједништва БиH под предсједавањем Жељка Комшића.

Комшић је, у вријеме када се припремао да преузме предсједавање, оптужио свог претходника Милорада Додика да не сазива сједнице, да је Предсједништво затрпано необрађеним материјалима и обећао да ће се ситуација промијенити када он преузме кормило.

Истина, Комшић је предсједавајући тек нешто више од два мјесеца, али, ако се по јутру дан познаје, учинак Предсједништва у том периоду има квантитет у смислу састанчења, али не и квалитет који би се огледао у рјешавању кључних политичких изазова у БиХ, а први од њих је фомирање власти.

Делегат СНСД у Дому народа БиХ, Душанка Мајкић, оптужује Комшића да "чини све да до озбиљнијег рада Предсједништва не дође". – Практично блокира све процесе и уопште је немогуће замислити да би се у било ком смјеру то могло на боље окренути – сматра Мајкићева.

Према њеним ријечима, до сада нисмо примјетили ништа што би могло да личи да Комшић својим дјеловањем земљу води у мирније воде.

– Он као лидер и ДФ као странка немају никакве политичке циљеве, па никад и нису били запажени у јавности у смислу да су они иницирали неке ствари због којих би у овој земљи требало бити боље. Једино што га занима је реализација бошњачких политичких циљева и зато је бесмислено говорити о томе да ће се било шта промијенити његовим дјеловањем. Изнад главе му стално као Дамоклов мач стоји то да он треба да врати дуг онима који су га изабрали и да није легитимни представник народа за кога би требало да ради – изјавила је Мајкићева за Српска инфо.



Српска инфо

e-max.it: your social media marketing partner