Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић /СНСД/ изјавила је данас за Срну да је очито да су се Бошњаци прерачунали када је ријеч о политичкој кризи у Федерацији БиХ и немогућности примјене изборних резултата у овом ентитету.

"Бошњаци су се, из почетне фазе да онемогуће избор одговарајућег броја Хрвата из ХДЗ-а којим би могли да управаљају, као и конституисање Савјета министара и избор предсједавајућег тог тијела јер долази из странке која није по њиховом укусу, толико прерачунали да сада постоји опасност да цијелу ФБиХ доведу у позицију да више од 416.000 пензионера не могу да добију пензију, да се пољопривредницима не могу исплатити подстицаји и све тако редом зато што није усвојен федерални буџет", каже Мајкићева.

Мајкићева је напоменула да бошњачки политичари неће да ураде оно што су дужни - да конституишу власт послије општих избора.

Према њеним ријечима, то није први пут, али је сада очито да бошњачки политичари за своје понашање немају подршку свих.

Она сматра да је све то лоше за БиХ и да у овом моменту највише штете могу нанијети управо они који покушавају да све убиједе да су главни борци за БиХ.

Мајкићева је истакла да је Република Српска на вријеме формирали власт и испуњава све што се од ње очекује на европском путу и што би помогло да БиХ "уплови у мирнију луку".

"Нисам сигурна да Република Српска може у томе успјети сама, али се надам да ће Бошњацима ПИК, као и високи представник у БиХ, који су им традиционално наклоњени, скренути пажњу да су сувише скренули у страну и да ће да им кажу: "Доста више!", каже Мајкићева.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner