Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је да је испаљивање зоље, што је учинио повјерник СДС-а из Челинца Александар Радић, први случај од настанка Републике Српске да се "опозиција одлучила на методе које су познате само терористичким организацијама, да се обрачуна са Бањалуком и њеним грађанима".

"Они који су то испланирали, морали су рачунати да је ракета могла убити неког становника Бањалуке, али их то није спријечило у остваривању њихових злочиначких намјера", рекла је Мајкићева Срни.

Према њеним ријечима, кључно питање, на које се мора наћи одговор у наредном периоду је - ко су стварни налогодавци и креатори овог гнусног дјела.

"Ко је, именом и презименом, одговоран за уношење немира међу грађане Бањалуке, као и покушаја нарушавања безбједносне ситуације у Републици Српској", упитала је Мајкићева.

Она је упитала и да ли је министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић знао за овај догађај, те да ли постоји веза између Мектића и Радића.

Мајкићева је изразила увјерење да ће Министрарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске на прави и ефикасан начин обавијестити грађане Бањалуке о актерима и налогодавцима оних који не бирају средства да би се дочепали власти.

Таквима, према ријечима Мајкићеве, највећа казна стиже 7. октобра, од грађана Републике Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је Александар Радић /42/, повјереник СДС-а из Челинца, испалио "зољу" на зграду Концерна "Аграм" у бањалучком насељу Борик 31. марта.

Аутор: СРНА

e-max.it: your social media marketing partner