Посланик Представничког дома БиХ и члан заједничке Комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић објаснила је, гостујући у Дневнику 1 РТРС-а, специфичан случај који је везан за министра безбједности БиХ Драгана Мектића и одлуци о забрани уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ.

Она је објаснила спрегу између министра безбједности БиХ Драгана Мектића, директора Службе са послове са странцима БиХ и директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице.

"Дуго година Мектић је био директор Службе са послове са странцима БиХ и он је оставио тотално несређено стање у тој области.

Па данас кад неког питате како ћете некога ставити на црну листу и забраните му улазак у БиХ, нећете имати потпуну јасну иснтрукцију.

То је тако намјерно урађено, да би се могло манипулисати. Зато је он свом страначком колеги, Слободану Ујићу, који је директор Службе са послове са странцима објаснио шта треба да уради кад је у питању Прилепин.

Ујић је, по тој некој процедури поднио захтјев Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ која једина то треба да уради.

Она је вјероватно на захтјев Мектића и добро информисана од стране Мектића шта треба да уради. Она је и урадила свој "посао", на основу чега је Ујић донио рјешење о забрани уласка", истакла је Мајкић.

Она наглашава да се ту Мектић не види на изглед, али да су на свим странама његови трагови.

РТРС

e-max.it: your social media marketing partner