Сарајево: Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није разматрао Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011 године, јер је предсједавајућа Дома Душанка Мајкић прекинула сједницу прије ове тачке, која је била посљедња на дневном реду.

Појашњавајући прекид сједнице, Мајкићева је навела да су делегати из СНСД-а искористили пословничко право и напустили сједницу, јер су друга два делегата из реда српског народа Младен Иванић и Слободан Шараба експлицитно рекли да ће подржати закон.

Она је изјавила да је за српске делегате у Дому народа једино мериторан политички став Народне скупштине Републике Српске. "Очекујем да ће 7. септембра Народна скупштина РС дефинисати став који ће бити обавезујући према свим српским делегатима", казала је Мајкићева.

- Не постоји ништа што би српски делегати учинили да би оштетитли РС. Када је ријеч о крупним политичким одлукама делегати СНСД-а увијек ће тражити став Народне скупштине РС, као што је сада случај са Приједлогом закона о попису становништва, - поручила је Мајкићева.

Оцјењујући да је предложени закон супротан српским националним интересима, Мајкићева је изразила наду да ће и Народна скупштина РС сматрати исправним да се до 2014. године формирање структура власти примјењују резултати пописа становништва из 1991 године.

e-max.it: your social media marketing partner