НА политичкој сцени у БиХ је актуелан је нови покушај Бошњака да кроз измјене кривичног закона БиХ уведу ригорозне казне за негирање геноцида у Сребреници. Ово је још један у низу покушаја Бошњака да улове капиталца у мутном, али како кажу представници странака из Републике Српске, од тога неће бити ништа.

Према ријечима саговорника "Новости", бошњачки политичари на челу са Бакиром Изетбеговићем и СДА, чим нањуше да су српски политичари разједињени на нивоу БиХ, покушавају да иза њихових леђа провуку закон који би био више него штетан за Српску и Србе.

 Посланик СНСД у Парламенту БиХ Душанка Мајкић каже, за "Новости", да Бошњаци увијек покушавају да искористе српску неслогу и да прогурају некакав случајан закон, а у овом случају су то измјене Кривичног закона које су веома опасне за српски нараод:

- Није реално да овакве измјене добију подршку у Парламенту БиХ, и већ сада се може рећи и да неће добити. Овде је на цијени злоупотреба институција преко којих Бошњаци гледају једино свој интерес, а на штету српског народа. Замислите само шта би било ако би се усвојио овакав закон, онда би се Срби прогонили у БиХ гдје год живе.

РАДНА ГРУПА

ВЕЋ је прошло мјесец дана и откако је Савјет министара БиХ, без подршке српских министара, утврдио измјене и допуне Кривичног закона БиХ којима је, између осталог, предвиђена затворска казна за оне који поричу или умањују геноцид, што није отишло у Парламент БиХ. Из Савјета министара БиХ је већ поручено да ће се због измјена закона формирати и радна група која би требало да постигне компромисно рјешење.

 ФЕДЕРАЦИЈА ВЕЋ ИМА ЗАКОН

У ФБиХ већ је усвојен закон који кривично санкционише особе које негирају геноцид. Правници из Српске кажу да евентуалним усвајањем таквог закона на нивоу БиХ, адвокати у судници, бранећи свог клијента, не би смјели да кажу да се у Сребреници није догодио геноциод.

e-max.it: your social media marketing partner