Бањалука: Смијењени министар безбједности Тарик Садовић почетком августа на мала врата, вратио се у сектор безбједности БиХ. Умјесто министарске Садовић је овај пут сјео у фотељу савјетника и то директора Агенције за полицијску подршку БиХ, Рахмије Хоџића. У кратком телефонском разговору Хоџић је за Фокус потврдио да је Садовића именовао за свог савјетника, али је остало нејасно чему ће га савјетовати човјек, који је из безбједносног сектора прошле године буквално најурен због вишегодишње опструкције борбе против тероризма.

Душанка Мајкић, предсједавајућа Дома народа парламента БиХ и чланица Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, рекла је да је било тешко и замислити да ће Садовић бити у било којој комбинацији за неко мјесто у институцијама БиХ.

- Ради се о човјеку који је толико негативног донио Министарству безбједности БиХ и укупном безбједносном сектору БиХ, па помињање његовог имена у било којем контексту, недопустиво је. Могуће да СДА хоће да се искупи код њега на неки начин, дајући посао човјеку који је на улици, желећи да се опере - рекла је Мајкићева.

Она је нагласила да се ради о особи, коју је Стејт департмент обиљежио као човјека који се доводи у везу с радикалним елементима, што није случајно.

- Они имају далеко више аргумената, иако ми знамо шта је све лоше учинио за безбједносни сектор БиХ, па посљедице и сада трпимо. Свако мало дешава се неки проблем, напад вехабија и сличних група, па у цијелој тој причи, неко се усуђује доводити у везу РС с борбом против тероризма, док се на различите начине људи, који су стварна подршка тим структурама, мувају око безбједносног сектора - упозорила је Мајкићева.

Аутор: Младен Кременовић - Фокус
e-max.it: your social media marketing partner