БАЊАЛУКА – Овдје смо у побједничком низу СНСД-а, на свим нивоима, у подршци коју добијамо, ево синоћ у Гацку, а данас једнако у Бањалуци, поручио је Милорад Додик, лидер СНСД-а и кандидат ове странке за предсједника Републике Српске, на предизборном скупу СНСД-а у бањалучком насељу Лауш.

Додик је с наближим сарадницима на Лаушу, гдје се према слободним процјенама окупило више од 1.000 људи, дочекан овацијама и дуготрајним аплузом. Подсјетио је да је СНСД у овом насељу с локалним становништвом у прошлости договарао и рјешавао многе инфраструктурне проблеме.

"Наша порука је мир, стабилност и јака будућност Српске. Стабилност која подразумијева запошљавање, јаке институције. А да би биле јаке институције, мора да буде и подршка народа. Дошли смо овдје да с народом подијелимо то повјерење и увјерење", рекао је Додик.

Кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да ће се у Сарајеву залагати за стабилност Републике Српске, промоцију и заштиту њених интереса у складу са прописаним процедурама.

"То значи да имате читав низ механизама на располагању уколико дође до процјене да су нарушени интереси српског народа или Републике Српске одређеним одлукама у Предсједништву БиХ", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је СНСД увијек штитио интересе Српске и јачао њене надлежности, али да то никада није чинио на штету неког другог.

Она је нагласила да Републику Српску види као веома зрелу заједницу, демократску средину која ће пружити простор за нормалан живот сваком ко признаје њу и њене институције.

Игор Радојичић, носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици 3 и актуелни предсједник Народне скупштине РС, нагласио је да је Лауш традиционално једна од највећих трибина СНСД-а.

"Лауш је увијек био наше традиционално упориште, које је давало приличну енергију кампањама. И овај пут очекујемо да с грађанима Лауша покажемо нову снагу у овој кампањи и оне поруке које су важне за изборе 2014. године", рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да се кампања СНСД-а води се под слоганом "За побједу Српске" те да је, прије свега, посвећена томе да Република Српска побиједи све политичке и економске изазове који су пред њом.

{gallery}stories/vijesti/kampanja2014/sastanak24092014{/gallery}

e-max.it: your social media marketing partner