Замјеник предсједавајућег Дома народа Парлементарне скупштине БиХ Душанка Мајкић истакла је да нико из Републике Српске није против државног антикорупцијског тијела, уколико не би задирало у надлежности МУП-а Српске. Мајкићева је у изјави за сарајевску штампу нагласила да се противи успостављању нове полицијске агенције за борбу против корупције, али да подржава успостављање тима који би координисао напоре постојећих агенција. Шеф Међоресорне радне групе Савјета министара БиХ за Израду приједлога оснивања антикорупционог тијела БиХ Мате Милетић рекао је да успостављање државног тијела за борбу против корупције не значи формирање нове полицијске агенције на државном нивоу, нити је тако нешто Европска комисија или било ко други захтјевао.

Он истиче да су погрешни наводи у медијима РС у којима се говори да Брисел тражи нову полицијску агенцију.

"Не ради се о новој полицијској агенцији. Радна група уз помоћ експерата Евроспке комисије припрема приједлог какво тијело треба успоставити. Ово је почетна фаза и ја не бих могао ништа више рећи, осим да то сигурно неће бити нова полицијска агенција, нити је то било ко захтјевао", тврди Милетић за "Дневни аваз".

Портпарол Европске комисије у БиХ Зора Станић тврди да успостављање нове полицијске агенције никада није било питање.

"Наши експерти то никада нису тражили. Они само помажу у прављењу приједлога с обзиром на то да је борба против корупције од круцијалног значаја за укидање виза и ЕУ", навела је она.
e-max.it: your social media marketing partner