САРАЈЕВО – Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић рекао је Срни да ће извјештај о терористичком нападу на Амбасаду САД у Сарајеву доставити парламентарној Комисији за безбједност, чим га добије од Агенције за истраге и заштиту /Сипа/.

Ахметовић је објаснио да раније извјештај није могао доставити, јер нема оперативну надлежност, као и да Сипа то није учинила, јер је тужилац који води овај поступак ставио забрану. - Тужилац је ових дана дао сагласност да Сипа може послати извјештај и чим га добијем ја ћу га уручити комисији – каже Ахметовић.

Заједнича комисија за одбрану и безбједност парламента БиХ ни готово мјесец дана од када је нападнута Амбасада САД у Сарајеву, још није добила извјештај о овом терористичком акту. Ахметовић није доставио информације о нападу који је још 28. октобра починио вехабија Мевлид Јашаревић.

Душанка Мајкић, предсједавајућа Комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, раније је рекла да неће одустати од овог, јер је ријеч о веома озбиљном питању.

Вехабија Мевлид Јашаревић пуцао је 28. октобра из “калашњикова” на Амбасаду САД у Сарајеву и том приликом тешко ранио једног припадника полиције који је радио на обезбјеђењу Амбасаде.

СРНА
e-max.it: your social media marketing partner