Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ обавио је расправу о Извјештају Министарства финансија БиХ о ревизији Извјештаја о извршењу буџета и међународних обавеза БиХ за 2010. годину Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Посланик СНСД-а Душанка Мајкић оцијенила је да ревизори нису урадили добар посао, јер се нису усудили дати адекватно мишљење за институције које су добиле мишљење са резервом, јер су она,  према њеној оцјени, требало да буду негативна. Мајкићева сматра да заједничке институције БиХ очигледно не маре за препоруке из ревизије, појашњавајући то чињеницом да је број препорука Канцеларије за ревизију институција БиХ од 2009. када је износио 69, у 2010. порастао на 85 препорука.

Према њеним ријечима, у 2009 години само 12 једноставнијих препорука из ревизије је реализовано, 16 су још у току реализације, а 41 препорука није реализована.

Напоменувши да до сада на основу ревизорских извјештаја никада нико није сносио ни политичку ни кривичну одговорност, Мајкићева је истакла да се заједничким институцијама највише може спочитати ненамјенска потрошња јавних средстава.

“Централна хармонизацијска јединица, као и Одјељење за интерну контролу Министарства финансија БиХ, такође нису били на висини задатка”, оцијенила је она.
Посланици су током расправе упутили критике запосленицима заједничким институција углавном за прекомјерно трошење јавних средстава за непотребна путовања, репрезентације, кориштење мобилних телефона и превелики возни парк.

e-max.it: your social media marketing partner