САРАЈЕВО, Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ сагласна је да се омогуће додатни рокови за верификацију старе девизне штедње.
У расправи о Приједлогу закона о измјени Закона о измирењу обавеза по основу рачуна старе девизне штедње члан Комисије Душанка Мајкић из СНСД-а истакла је да је Република Српска ово питање ријешила посебним законом, али да подржава предложене измјене закона на нивоу БиХ како грађани не би испаштали. Приједлогом закона о измјени Закона о измирењу обавеза по основу рачуна старе девизне штедње предвиђено је да ентитети и Брчко дистрикт могу прописати нове рокове за верификацију старе девизне штедње, при чему је као крајњи рок за верификацију одређен крај 2012. године.

У расправи о Информацији Министарства финансија и трезора БиХ о стању јавне задужености БиХ на крају 2010. године Мајкић је затражила информацију од овог министарства о броју и укупном износу одобрених, а нереализованих кредитних средстава за које БиХ плаћа пенале.

Подаци Министарства финансија БиХ су да се највише неангажованих кредита односи на велике инфраструктурне пројекте, у првом реду пројекта Коридор 5Ц,  због споре динамике њихове реализације.
e-max.it: your social media marketing partner