Већ 19 година чекам да сахраним посмртне остатке сина Ненада, кога су звјерски, на самом почетку рата у БиХ, у љето 1992. године убили муџахедини.
Испричао је то "Фокусу" Томо Петковић, отац Ненада Петковића, припадника Војске Републике Српске, кога су, заједно с Благојем Благојевићем и Браном Ђурићем у љето 1992. године, на рејону Црног врха пресрели и мучки убили Алахови ратници. "Фокус" је дошао до сазнања да је муџахедин, који је те ратне 1992. године поносно позирао са одсјеченом главом Благоја Благојевића, француски конвертит Кристофер Казе, иначе љекар по струци. Француски обавјештајци тврде да је Казе радио у зеничкој болници, те да је током боравка у БиХ користио најмање четири имена и то Абу Џафер, Абу Ибрахим и Абу Мухамед.

Душанка Мајкић, посланик у Представничком дому парламента БиХ, каже да Сарајево у истрагама и процесуирању ратних злочина у БиХ још води рачуна о томе ко је починио злочине.
- Ако су Бошњаци починили злочине, онда се то покрива пепелом. Ако су припадници других народа у питању, онда је ситуација потпуно обрнута.
Познато је да чак у правосуђу сједе људи који се доводе у везу с почињеним ратним злочинима, али ВСТС може да прескочи чак и то питање и дозволи да такви људи раде у Суду и Тужилаштву БиХ - рекла је Мајкићева.

Она је нагласила да је познато ко је током рата довођен у везу с доласком муџахедина на простор БиХ, како би помогли борби Бошњака.
- Очигледно се није рашчистило с ратном историјом, а Бошњаци на ту тему ништа не чине. Такве теме је у тој ситуацији тешко уопште ставити на дневни ред. Рецимо, на наредној Комисији за одбрану и безбједност парламента БиХ расправљаће се о дешавањима у Бугојну. Видјећемо шта ће се десити конкретно по том питању, јер за све у вези с тим треба да постоји политичка спремност - истакла је Мајкићева.

ФОКУС

e-max.it: your social media marketing partner