"Уколико кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ не буде производ консензуса, односно буде ли прегласан српски члан Предсједништва БиХ, јасно је да неће бити власти и да је једини разлог за то чињеница да то не жели Златко Лагумџија, лидер СДП БиХ", рекла је посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић. "Предсједништво БиХ о томе треба да разговара, па ћемо видјети хоће ли бити постигнут консензус. Кандидат за предсједавајућег треба да буде из странке која је легитмини предсатвник хрватског народа", истакла је Мајкићева за "Фокус" и додала да у противном неће бити довољно гласова у Представничком дому за избор Савјета министара БиХ.

Она је додала да би предлагање предсједавјућег Савјета министара БиХ без неопходног консензуса јасно показало да Лагумџија није заинтересован за формирање власти на нивоу БиХ.

"Власт би требало да чини шест странака, односно предсједавјући би требало да буде из ХДЗ-а БиХ која је добила мандат хрватских грађана", закључила је Мајкићева.
e-max.it: your social media marketing partner