Прије неколико дана Милораду Додику, предсједнику Републике Српске и Драгану Човићу, предсједнику ХДЗ БиХ, упућене су пријетње смрћу. Додику је неколико пута и раније пријећено, као и српским представницима у заједничким институцијама, првенствено Душанки Мајкић, предсједавајућој Дома народа парламента БиХ. Мајкићева је након гостовања у једној емисији на ФТВ добила готово 100 пријетећих порука. Душанка Мајкић, висока функционерка СНСД и члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ, рекла је да ни годину дана послије пријетњи које су јој упућене нема никакав одговор од надлежних агенција.

- Заиста не знам шта СИПА ради на том плану. Не знам ни као грађанин али ни као члан парламентарне Комисије како су завршили претходни случајеви. Знам само да пријетње долазе у вријеме конституисања власти. Да ли је то порука да не треба ићи у Сарајево и учествовати у институцијама БиХ. Можда нам се ставља до знања шта требамо рећи - навела је Мајкићева и напоменула да је из тог разлога ово прије свега политички, па тек онда безбједносни проблем.

Одговарајући на питање шта би обавјештајне агенције у некој другој земљи урадиле у случају да предсједнику буду упућене пријетње Мајкићева каже да би истрага била завршена откривањем починиоца.

Аутор: Младен Кременовић
e-max.it: your social media marketing partner