Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је данас да министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић није испунила обавезу да сачини и достави Дому анализу стања у МИП-у и ДКП мрежи с циљем доношења мјера и увођења реда у овој области.

Мајкићева је подсјетила да је на сједници Дома народа 10. фебруара усвојена њена делегатска иницијатива о анализи стања у МИП-у и ДКП мрежи са приједлогом мјера, те да је МИП за то имао рок од 30 дана.

Током делегатских питања на данашњој сједници Дома народа, Мајкићева је навела да је МИП имао рок до 10. марта да сачини одговарајући материјал и достави га Дому како би се водила расправа о томе и донијеле одговарајуће мјере с циљем увођења реда.

- Подсјећам да та обавеза није испуњена, а и чињеница је да ова иницијатива није добила подршку бошњачких делегата, али је ипак усвојена. Жао ми је што један цијели клуб не жели да се уведе ред у једној области за коју се сви слажу да је проблематична - истакла је Мајкићева.

Она је навела да Турковићева није дошла ни на једну сједницу Дома народа, ни Представничког дома и затражила од предсједавајућег Дома и лидера СДА Бакира Изетбеговића да ургира како би Турковићева испунила своју обавезу.

- Очекујем да ћете учинити све да ваша министарка уради посао који се од ње очекује - рекла је Мајкићева.

Изетбеговић је рекао да ће се потрудити да Турковићева дође на наредну сједницу или да Мајкићева добије писани одговор.

Срна

e-max.it: your social media marketing partner