Правосуђе у БиХ је годинама било у рукама Бошњака. Тада им није ни на памет падало да било шта мијењају у том неуставном и од ОХР-а наметнутом систему, иако су то и Срби и Хрвати у парламенту БиХ годинама тражили.

Напротив!

Свјесно су опструисали реформу правосуђа кроз тзв. Структурални дијалог и уз помоћ странаца одбијали сваку предложену промјену.

Данас, на челним позицијама, више нема кадрова СДА, изузев у Уставном суду БиХ, гдје се поред три странаца налази и двоје судија, бивших чланова СДА, који доносе одлуке у корист Бошњака и готово увијек против друга два народа.

Ипак, треба знати да није сва бошњачка бука око правосуђа у посљедње вријеме смишљена да би се стање промјенило, да би правосуђе постало објективно и непристрасно.

Напротив!

Не бира се начин како се докопати најзначајнијих правосудних позиција у циљу заштите својих сународника од пресуда за злочине које су починили.

Или, што је још горе, како би утицали на оцјену догађаја из протеклог рата у БиХ. Све то треба знати.

Ако је тачно да је међународна заједница уложила готово 100 милиона КМ да би добили ово што сад имамо од трећег стуба власти у БиХ, колико би тек требало уложити да би оно постало објективно и непристрасно?

Или нам ни Бог више не може помоћи?

e-max.it: your social media marketing partner