Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић поручила да се власт у БиХ не може формирати без СНСД-а и да ова странка неће дозволити да се обесмисле избори.

- Како је могуће да се они, који су изгубили изборе, препоручују да буду и у сљедећем Савјету министара БиХ? Мислим да је то више покушај лидера СДС-а Мирка Шаровића да ојача позицију у странци и покаже да, када је он сада постао лидер странке, она може постати и дио власти на нивоу БиХ - рекла је Мајкићева за Алтернативну телевизују.

Она тврди да Шаровић тиме "враћа дуг лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, јер све што не могу урадити са СНСД-ом, могу са СДС-ом".

Мајкићева је поручила да Изетбеговић може очекивати жесток одговор из Српске, уколико се СДА усуди да бира ко ће им бити партнер у формирању власти.

Она сматра да СДА одуговлачи са формирањем власти, јер жели завршити одређене послове с обзиром на то да су у току масовна запошљавања у институцијама БиХ.

Када је ријеч о усвајању буџета за финансирање институција БиХ и међународних обавеза БиХ на телефонској сједници Предсједништва БиХ, Мајкићева је рекла да буџет не може предлагати одлазећа власт нити може бити усвојен прегласавањем једног од члана Предсједништва.

Извор: СРНА

e-max.it: your social media marketing partner