Манифестација “Дани БиХ у Бечу” показује да Република Српска нема ништа од дипломатских представништава БиХ у свијету, која у потпуности раде за бошњачку ствар, упозорила је посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Душанка Мајкић.

Она је Срни изјавила да је та манифестација одржана од 27. до 30 септембра под покровитељством Амбасаде БиХ у Аустрији и запитала како Амбасада може да финансира такве манифестације.

– Манифестација има за циљ да БиХ представи као муслиманску земљу па се амбасадор (БиХ у Бечу Кемал) Козарић својски трудио да доведе готово искључиво бошњачке представнике – рекла је Мајкићева.

Она је указала да је на челу Министарства иностраних послова БиХ српски представник, ПДП-ов министар, Игор Црнадак, “којег не занима шта се догађа у амбасадама БиХ по свијету или свјесно клима главом на све то”.

– Онда је потпуно јасно да дипломатија БиХ ради искључиво против Српске кад год јој се укаже прилика за то. Сматрам да дипломатнску мрежу у потпуности треба реформисати и ускладити са принципима Дејтонског споразума о два ентитета у три конститутивна народа – поручила је Мајкићева.

Она је додала да би у противном Република Српска требала престати да финанира институције које не само да не раде у њену корист, него и против српског народа и Српске.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак није одговарао на телефонске позиве Срне.

“Дани БиХ у Бечу” одржани су од од 27. до 30 септембра под покровитељством Амбасаде БиХ, а током манифестације биле су, између осталог, изложене слике Алисе Телетовић, промовисана књига Тарика Ђођића “Чуваркућа”, одржано вече “Поезија севдаха” уз представљање књиге Енеса Кујунџића истоименог назива, као и у базару удружења послових жена БиХ.

Аутор: Срна

e-max.it: your social media marketing partner