Сарајевски портал "index.ba" објавио изводе из тајног Мектићевог документа о покретима и појединцима оцијењеним као претња по безбједност БиХ, упућеног парламентарној комисији за одбрану и безбједност. Кад год треба искључити јавност од информација о важним питањима од значаја за грађане Српске и БиХ, БХ министри користе ознаку тајности и тиме онемогућавају сваку јавну полемику о важним темама. Тако су неки извјештаји носили ознаку тајности иако су медији о тим темама писали данима. 

Међутим, знатижељу јавности у посљедње вријеме потпуно задовољавају медији. Тако је и у овом случају наведени портал информисао грађане о Мектићевим погледима на "опасне" појединце и организације који су претња безбједности и то:

Предраг Ћеранић, Џевад Галијашевић, Мирослав Лазански, Душко Вукотић, војвода Алексић, "Ноћни вукови",  "Част отаџбине", "Ветерани".
Сви стављени у исту раван са радикалним селафистима, "Аскерима", "Црном муњом", "Зеленим берткама", итд.

Овим је Мектић јасно дао до знања да ће сви они који проговоре ријеч против  "Савеза за промјене" или њега лично - доћи на листу радикализованих  група и појединаца који представљају безбједносну претњу по БиХ.

Мектић  је, овим чином, безбједноси систем БиХ идеално уклопио у потребе својих политичких истомишљеника и коалиционих партнета из Сарајева. Стварним питањима безбјености у овој земљи, мораће се, очито, бавити неко други.

Душанка Мајкић

e-max.it: your social media marketing partner