У наставку сједнице Представничког дома ПСБиХ расправља се о ревизорским извјештајима за оне институције које су добиле мишљење са резервом од Канцеларија за ревизорске извјештаје.

Посланици тако разматрају извјештаје ревизора за Министарство одбране, Министарство иностраних послова, Дирекцију за координацију полицијских тијела, Граничну полицију, Министарство безбједности, Управу за индиректно опорезивање, Агенцију за идентификационе документе, евиденцију и размјену података, Високи судски и тужилачки савјет, Агенцију за истраге и заштиту СИПА и Тужилаштво БиХ.

Већина директора ових институција присуствује овој сједници у складу са закључком.

Душанка Мајкић (СНСД) казала је да у односу на 2014. годину имамо шест институција више са мишљењем с резервом.

- Требамо се замислити. Шта значи мишљење са резервом.То значи да ли институција послује са законима. То је лоше. Од десет за седам је констатовано да су истинити и фер, од десет само једна нема проблем рада са законом и прописима. Само једна нема исказан проблем са јавним набавкама. Добили су нових 200 препорука. А од раније има оних које се не поштују – казала је Мајкић.

Она је додала да је вриједност јавних набавки 15 одсто годишњег буџета БиХ.

- Јавне набавке су по правилу разлог за мишљење са резервом. Добили смо и резерву учинка и наводи се шта је слабост у јавним набавкама – каже Мајкић додајући да се мора покренути питање одговорности, јер је то извор корупције.

e-max.it: your social media marketing partner