Konvencija-penzionera

БАЊАЛУКА – Савез независних социјалдемократа посвећује велику пажњу области пензијско-инвалидског осигурања и на том пољу је урађено изузетно много у протеклих осам година у Републици Српској, изјавио је данас носилац листе за НС РС Игор Радојичић.

Он је, присуствујући дружењу пензионера и кандидата СНСД-а у Бањалуци, рекао да је у протеклим годинама извршена елиминација дискриминације пензионера која се огледала у томе да су лица која су пензинисана под истим условима добијала различите пензије, те да је након тога више година поправљан материјални положај пензионера повећањем износа пензија.

- У времену кризе успјели смо обезбиједити редовност исплата, а прошле године и поновно повећање пензија. Треба имати у виду да је у шест година кризе број корисника Фонда ПИО Српске повећан за 60.000, јер људи су остварили своје право на пензију – истакао је Радојичић.

Он је додао да је то повећање броја у финансијском смислу за Републику значило и повећање издвајања за пензије, а што се успјело обезбиједити, као и одржање стабилности Фонда ПИО Српске.

Радојичић је навео да је урађено доста и на пољу здравственог осигурања, јер до 2006. године осигурањем нису била обухваћена свих лица старија од 65 година, те да је систем здравственог осигурања обухватио нових 200.000 лица, међу којима и сви старији од 65 година.

Носилац листе кандидата СНСД-а за парламент БиХ Никола Шпирић позвао је пензионере да подрже СНСД 12. октобра, с обзиром на изазове који предстоје, те да заједнички рјешавају проблеме који тиште пензионерску популацију.

Предсједник Савјета пензионера при бањалучкој Градској организацији СНСД-а Ратко Трифуновић рекао је да циљ овог дружења међусобно информисање шта је урађено на плану питања права и стандарда пензионера и које се мјере очекују у наредном периоду.

Он је нагласио да пензионери у будућем периоду очекују да буде одржана редовност исплате пензија у пуном износу.

http://snsdbl.com/

e-max.it: your social media marketing partner