Бањалука: У Босни и Херцеговини постоји још доста отворених питања. Зато је за Републику Српску, њено јачање и укупну позицију неопходна политика континуитета коју води Савез независних социјлдемократа, поручила је Душанка Мајкић, кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламента БиХ на предизборној трибини која је одржана у Доњој Пискавици.

 

- Континуитет политике СНСД-а градићемо на стриктном поштовању Дејтонског мировног споразума и децентрализоване државе БиХ. Крупне уставне промјене које најављују у Федерацији БиХ не долазе у обзир. За нас се питање промјене устава завршава провођењем пресуде из Стразбура у предмету Сејдич и Финци. За друга отворена питања, као што су НАТО интеграције или вањска политика тражићемо саговорнике међу политичким актерима у БиХ. Уколико их не буде Република Српска ће тражити друга рјешења - рекла је Мајкићева.

Пред 3000 окупљених грађана Горње и Доње Пискавице, Рамића, Драгичаја и Пријаковца говорили су још кандидати СНСД-а за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ Игор Радојчић, Слободан Гаврановић, Жељко Мирјанић и Радмила Стојнић.

e-max.it: your social media marketing partner