Сарајево: Уништавање вишкова наоружања у БиХ настављено је иако Државна агенција за истраге и заштиту и Тужилаштво БиХ провјеравају да ли је у појединим случајевима уништавања вишкова у комерцијалним фабрикама у Федерацији БиХ "Претис", "Витез" и "Бинас" било злоупотреба и ко је умијешан у њих.

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је "Гласу Српске" да Министарство одбране и Оружане снаге  потресају афере, те да се уништавању наоружања и муниције не прилази на ваљан начин.

- Од нуспроизвода делаборације и уништавања оружја неко убире силан новац, а он би морао да се врати ентитетима из којих то оружје и муниција долазе. Превише се олако прихватају информације да су оружје и муниција уништавани, а познато је да су препакивани и као нови извожени. То је толики криминал да се њиме баве СИП-а и Тужилаштво БиХ. Недопустиво је да се у овој земљи, која 370 милиона марака годишње издваја за Министарство одбране, тако ради - истакла је Мајкићева.

Додала је да је то "арчење државног новца, односно новца ентитета јер су га они створили".

- Крајње је вријеме да се неко озбиљно позабави питањем да ли БиХ треба оваква и оволика војска. Да ли је војска која се припрема за нека нова времена или је мјесто за склањање партијских кадрова - упитала је Мајкићева.

e-max.it: your social media marketing partner