Посланица СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Душанка Мајкић предложила је Савјету министара да испита надлежности и рад Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета БиХ јер та институција до сада није показала никакве резултате. "Представнички дом није усвојио извјештај о њиховом раду. Директор није долазио на своје радно мјесто, а сав буџет је искориштен за добар живот запослених", рекла је Мајкићева. Душанка Мајкић је нагласила да је на чело агенције дошао кадар СДА која је "морала да му нађе неку фотељу".

"Сада је на чело дошао бивши посланик Хусеин Нанић, и то само зато што је његова странка,СДА, морала да му нађе неку фотељу. Вјерујем да ће и он, као и бивши директор , наћи неки нови простор у Сарајеву, па неће долазити на посао у Бањалуку. Зато требамо видјети шта ћемо са овом, али и другим институцијама које су постале саме себи сврха", наглашава Мајкићева.

Агенција за развој високог образовања  и осигурање квалитета БиХ у протекле три године потрошила је 545 хиљада марака које им је донирала Аустријска развојна агенција.

Ова агенција не постиже никакве резултате, иако њено руководство има годишњи буџет од милион и 400 хиљада марака.

За закуп простора за рад агенција троши мјесечно 10 хиљада марака, изнајмљујући вилу у Бањалуци.

Пресс РС/СНСД.инфо
e-max.it: your social media marketing partner