Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Душанка Мајкић, те чланови Бериз Белкић и Крунослав Врдољак и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић посјетили су данас 7. логистички батаљон Оружаних снага Босне и Херцеговине (ОСБиХ), који је лоциран у широј области општине Гламоч. Током радне посјете, чији су домаћини били генерали ОСБиХ Драган Вуковић, Ризво Плех, и Ивица Јеркић, чланови Заједничке комисије и парламентарни војни повјереник БиХ упознали су се са активностима 7. логистичког батаљона у пружању логистичке подршке јединицама Оружаних снагама БиХ које су ангажоване на уништавању нестабилне муниције и минско-експлозивних средстава (МиМЕС).

Такође, чланови Заједничке комисије ПСБиХ су се током ове посјете сусрели и са руководством општине Гламоч на челу са начелником, Радованом Марковићем. Том приликом, руководство општине је упознало госте са актуелном ситуацијом у општини и проблемима које прате процес уништавања нестабилне муниције и минско-експлозивних средстава.

Анализиране су могућности којима би Министарство одбране БиХ и Оружане снаге БиХ помогли локалној заједници у наредном периоду.
Тако је разговарано о могућностима финансијске помоћи општини, како би локално становништво прихватило да војни полигон за уништавање нестабилне муниције и минско-експлозивних средстава и даље остане на подручју општине Гламоч.

Посјета чланова Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ и парламентарног војног повјереника БиХ јединици Оружаних снага Босне и Херцеговине која је лоцирана у Гламочу, једна је у низу планираних активности с циљем сагледавања стања у јединицама и командама ОСБиХ, а реализована је уз помоћ Мисије ОЕБС-а у БиХ.
e-max.it: your social media marketing partner