Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) обавио је расправу о принципима Приједлога закона о забрани негирања, минимизовања, оправдавања или одобравања холокауста, злочина геноцида и злочина против човјечности, чији су прелагачи посланици Странке за БиХ Азра Хаџиахметовић и Бериз Белкић.

Заједничка комисија за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику није подржала принципе предложеног закона. Усвојила је закључак којим предлаже домовима да покрену измјене Кривичног закона БиХ које би третирале дјела негирања, минимизирања, оправдавања или одобравања холокауста, злочина геноцида и злочина против човјечности. Посланица СНСД-а Душанка Мајкић је казала да је ово закон који се ко зна који пут појављује у Парламентарној скупштини и види се да се само мијењају они који су предлагачи.

„Можда је ту и кључно питање, зашто је политичким представницима Бошњака овако хитно потребно да се донесе овакав један закон“, казала је Мајкић.

По њеним ријечима, у нормалним државама, отварати овакво питање било би заиста бесмислено, „али БиХ то још није“.

„У земљи у каквој се налазимо, мало ко би озбиљан предложио овакав закон у позицији кад се не можемо договорити о много безазленијим стварима“, казала је Мајкић.
e-max.it: your social media marketing partner