Политичари често заборављају да њихове ријечи не значе много и да се много чешће гледа оно што чине. Моја страшна и невјероватна жеља је да успијем у борби против корупције и криминала у овом друштву. - Прије него што сам се почела бавити политиком, била сам у свијету бизниса, водила фирму и сав мој свијет је био заокупљен тиме, те припадам оној групи жена које су релативно касно ушле у политику.

Познанство са Милорадом Додиком, предсједником СНСД-а, можда је било и главни мамац за то, јер нисам могла да вјерујем да један човјек у политици на посебан начин говори о свијету бизниса, а он је сматрао да мени, као особи која прави неки нови производ, припада све оно што треба да ми припада. То његово поимање бизниса и свијета мене је импресионирало и заинтригирало, говори о својим почецима Душанка Мајкић, успјешна бх. политичарка. Иако је у политичке воде упловила релативно касно, Душанка је врло брзо израсла у незамјенљивог члана СНСД-а, најјаче политичке партије у Републици Српској, и борца за права Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

Она је тренутно посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, предсједавајућа Парламентарне комисије за одбрану и безбједност и замјеник предсједавајућег Комисије за финансије и буџет.

Храброст

Све ове функције свакако говоре да се ради о храброј и одважној жени, јер бити на челу тако важних, рекло би се мушких ресора, и њима управљати, може само неко ко је одлучан, марљив и, прије свега, храбар.

Душанка сматра да није кукавица, иако није довољно храбра да хода по жици, али је храбра у одбрани својих ставова.

Душанка Мајкић показала је да је изван политике сасвим друга особа.

Опширније у данашњим Независним новинама...
e-max.it: your social media marketing partner