Медији у Федерацији БиХ представљају истурену руку тамошње политичке јавности и према Дејтонском споразуму односе се на исти начин као политички актери у бошњачким странкама, упозорила је посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић. Kоментаришући извјештавање федералних медија и БХРТ о годишњици потписивања Дејтонског споразума, Мајкићева је истакла да они само артикулишу бошњачке политичке ставове, па чак и БХТ, као медиј који сматра да припада оба ентитета и морао би да буде објективан. "Они нису спремни да чују другу страну истине, нити икога ко на било који начин оповргава оно што они тврде. Ако нису спремни да чују другу страну истине, онда значи да их она не занима", рекла је Мајкићева.

Она је напоменула да више не даје изјаве федералним медијима и да већина српских представника не иде у њихове студије зато што им се тамо могу догодити велике непријатности.

Према ријечима Мајкићеве, Дејтонски споразум је најзначајнији међународни документ у новијој историји, али је евидентно да се у ФБиХ и РС доживљава различито и да Бошњаци нису прихватили тај документ.

Она је истакла да Дејтонски споразум ни на који начин не може да буде сметња за европску будућност БиХ, већ жеља Бошњака да је унитаризују.

В.Д.
e-max.it: your social media marketing partner