Подаци које ревносно прикупља невладин сектор показују да су многи парламентарци преспавали ових 12 месеци, као да су и они у техничком мандату. Већ сада се може казати да су многи посланици на добром путу да прокоцкају поверење које су им грађани дали на изборима. Подаци Центра цивилних иницијатива говоре да је у девет месеци ове године укупно 11 посланика у Представничком вијећу дому покренуло 13 иницијатива, а највише, три, имала је заступница Нермина Заимовић-Узуновић, пише данашњи „Вечерњи“. Укупно 29 посланика поставило је 124 посланичка питања, док 10 њих није имало за потребу питати било што. Само три посланика имали су 49 дискусија и то Бериз Белкић 17,  Шефик Џаферовић 17, а Душанка Мајкић 15, што износи скоро четвртину од укупног броја дискусија у наведеном периоду.

Највише пута колегама је реплицирао посланик Драго Калабић – 13 пута.

За разлику од ових и још неких посланика, који су очито озбиљно схватили улогу и поверење које су им дали бирачи на прошлогодишњим изборима, има немали број оних којима је једина активност у време заседања парламентарних већа био ручак у скупштинском ресторану.

По неактивности на парламентарним заседањима предњачи Весна Крстовић-Спремо из ПДП-а која је на 10 сједница тек два пута учествовала у расправи, док је њен колега из СДС-а, Дарко Бабаљ имао једну реплику више.

Креатор политике „Држава за човека“ и посланик са најдужим стажом у клупама Парламентарне скупштине БиХ Златко Лагумџија на 10 заседања само се четири пут јавио за реч. Две дискусије и две реплике све је што је у девет месеци Лагумџија урадио на парламентарним заседањима.

Вечерњи лист
e-max.it: your social media marketing partner