Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић сазваће посебну сједницу Комисије о недавном терористичком нападу вехабије Мевлида Јашаревића на Амбасаду САД у Сарајеву након што министар безбједности БиХ Садик Ахметовић достави извјештај о овом догађају.

"Послала сам писмо министру безбједности у којем тражим прецизне информације о томе", рекла је Мајкићева Срни и додала да је копија писма упућена свим безбједносним агенцијама у БиХ. Она је најавила да ће на сједницу Комисије посвећеену нападу на америчку Амбасаду бити позвани представници свих институција којих се овај случај на било који начин дотиче, међу којима и МУП-а Кантона Сарајево.

"Очекује се да министар безбједности достави свој извјештај са прегледом извјештаја безбједносних агенција", навела је Мајкић, истичући да без детаљног извјештаја није могуће у Комисији отворити расправу о овако битном питању.

Она је додала да ће на сутрашњој сједници Комисије за одбрану и безбједност бити разматрани Приједлог закона о измјени Закона полицијским службеницима БиХ и Одлука Предсједништва БиХ о учешћу групе инструктора Оружаних снага БиХ у операцији Међународних снага за подршку безбједности у Авганистану - ИСАФ.

"Ради се о тачкама које су предвиђене за наредну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и о којима је претходно Комисија дужна да се изјасни", објаснила је Мајкићева.
e-max.it: your social media marketing partner