ЗВОРНИК - Досадашњи предсједник Савеза независних социјлдемокарата (СНСД) Милорад Додик поново је изабран на ту функцију, једногласно је одлучено на 4. Сабору ове странке одржаном у Зворнику. Додику је једногласно дало подршку 593 делегата, који су учествовали на Сабору, да предводи СНСД у наредном периоду. Сабор је изабрао Главни одбор од 216 чланова, Надзорни одбор и Статутарну комисију од по пет чланова. Сабор СНСД-а усвојио је данас декларације - Субјективитет Републике Српске у европским процесима, Економска стабилност као један од темеља политичке стабилности, Стратешка опредјељења СНСД-а у областима демографске и социјалне политике и заштите права жена, Пресудан властити активизам младих људи и Подршка расту и политичкој снази СНСД-а, као и Извјештај о раду предсједника СНСД-а у периоду између 3. и 4. Сабора странке.

Након Сабора, Додик је рекао новинарима да ће СНСД наставити политику континуитета која је у досадашњем периоду показала изузетне резултате. "Желимо да наставимо политички континуитет одбране Дејтонског споразума, афирмацију Републике Српске као стране потписнице Дејтонског споразума и поштивање надлежности БиХ, али ћемо упорно наставити да тражимо да се поштују надлежности РС", нагласио је лидер СНСД-а.

Истичући да је на Сабору констатовано да Републике Српске није узурпирала ниједну надлежност БиХ, док је БиХ масовно узурпирала надлежности Републике Српске, Додик је нагласио да ће се СНСД даље борити против наметања рјешења и одбијати сва она која нису у складу са Уставом, што је, како је нагласио, разумљива политика ове странке и народа Српске у цјелини.

"Поновни избор (за предсједника странке) сматрам подршком политици СНСД-а, подршком свима нама који смо радили и свима вама, јер без вас не би било ни СНСД-а, не би било наше заједничке могућности да мијењамо друштво на боље", рекао је Додик.

Он је оцијенио да је вријеме које долази изазовније него ово које је прошло, јер СНСД мора поновити резултат који има иза себе.

"У том смислу, а суочени са одређеним проблемима, на Сабору смо усвојили неколико декларација, покушавајући да дамо одговоре, прије свега, на изазове економске природе, која од нас тражи нову економску политику", истакао је предсједник СНСД-а.


e-max.it: your social media marketing partner