Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Душанка Мајкић каже за "Пресс РС" да њена странка зна за комбинације које су договаране на релацији ОХР - СДП БиХ и покушаје да се Златку Лагумџији обезбиједи значајна позиција у новом Вијећу министара БиХ. "Понављам! Све док се Лагумџија не ухљеби и док се за њега не нађе позиција, нема ништа од формирања Савјета министара БиХ. Ова земља ће пропасти захваљујући нереалним амбицијама шефа СДП-а", каже Мајкићева. Она поручује свим актерима преговора о формирању Савјета министара БиХ да се крећу у реалним политичким оквирима и да не праве рачун без крчмара.

"СНСД је од почетка јасан, да јаснији не може да будемо. Туђе нећемо, своје не дамо! То значи да Србима припадају четири министарске позиције у Вијећу министара БиХ, укључујући и позицију министра вањских послова", наглашава Мајкићева.

У СНСД-у очекују снажно мијешање странаца у посао који би морао бити у искључивој надлежности домаћих политичара. У јучерашњем ексклузивном интервјуу и потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић је, такође, поручио да очекује да ће Канцеларија високог представника у септембру почети да прави проблеме по разним линијама.

"ОХР-у одговара то што се ситуација компликује и што се производи криза јер имају велики бирократски апарат који све више губи на значају и практично остаје без посла", оцијенио је Радојичић.

Пресс РС
e-max.it: your social media marketing partner